(04-01-2017, 06:57 PM)chinger Wrote: Kako je prošlo sa carinom? Rado bih se ponovio za jedan RIGOL DS1054, pa sam radoznao...
Ovo je bilo lokalna kupovina u Kanadi, tako da nisam imao tih problema.
Medjutim, mogu da ti prepricam kako je bilo kad sam slao drugaru ECUSim 2000 ...
Dakle, posaljem ja drugaru, stigne to lepo u Srbiju fedex-om za 24h, i prvi put ga zove carina da vidi sta je (kao da se raspitaju pre nego sto ionako random odalame), prva njegova rec "pa to je simulator..." a ljubazna gospodja "aaaa znaci profesionalno nesto ... " i tu se skoro i zavrsava razgovor. I sledece sto je bilo je da on mora da nadje firmu, koja ce da radi carinjenje i da to posalje nasoj carini... itd. itd. i nakon nedelju 10 dana (a 24h samo od kad sam poslao vec bilo u Srbiji), "brzom postom" mu i stiglo
A sto se cene tice, uredjaj je kostao svega 200 USD + tax + shipping znaci ajd reci max 300 USD. Carina kod nas 150 EUR. Tako da sve u svemu, veoma negativno iskustvo sa njima.
EDIT
Sad sam se setio jos jednog glupog detalja iz cele te price. Fora sa tim carinjenjem je da i cena shipping-a ulazi u cenu carinjenja...