03-31-2017, 02:57 PM
(03-29-2017, 08:37 PM)vojinilic Wrote: Jos jedna jako zanimljiva stvar na toj semi je sledece: slabljenje je 1/6, tj. 60V spusta na 10V, dok je napon napajanja +/-15V. Tu je pojacavac ultra linearan. Takodje je u povratnoj sprezi ubacen kondezator zbog stabilnosti pojacavaca. Pojacanja (slabljenja) od 1 pa na nize su kriticna sto se tice stabilnosti.Za pojacanja ispod 1 znam da je kriticno. Retko koj OP je i pravljen da bude stabila za pojacanja ispod 1. I frekvencija pojacavaca zavisi od pojacanja. Ali sada imam novo pitanje ne vezano za ovo. Pravim neku Alarmnu centralu za kucu sa GSM sim800, da mi salje dojave na mobilni. Treba mi za vikendicu. E sada, da ne bih vukao kablove od senzora do centrale, koja bi komunikacija bila najbolja. Najjeftiniji su Rf433 moduli za Arduino, kostaju oko 150din par(prijemnik-predajnik) ali koliko su sigurni, da li moze nesto da ih omete....? Da li mozda imate neke bolje ideju? Mislio sam da u svaki PIR senzor stavim po jedan predajnik sa mikrokontrolerom i mikrokontroler bi bio u sleep modu sve dok PIR ne promeni stanje. Onda bi mikro ukljucivao RF predajnik i slao poruku centrali. Da bi ustedeli bateriju RF modul mora da se gasi posto moze da vuce dosta struje. Ima li boljih resenja?