Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
M2M komunikacija preko HC-12 - Vise transmitera na vise receiver-a
Da li bi bilo moguce da se napravi sledeca "mreza" uredjaja tako da imamo n MC-a na koje su zakaceni HC-12 koji imaju ulogu transmitera, i imamo n MC-a koji osluskuju sve transmitere?

Koliko vidim tu bi problem meni npr. bio kako da saljem info svim receiver uredjajima odjednom sa bilo kog transmiter-a bez nekog zamrsenog uvodjenja cekanja i sl.

Ako bi imao vise transmitera i jedan receiver i to mi ne deluje bas lako, mada bi imao ideju kako da odradim sa arduinom uvodjenjem semafora ili nekog slicnog mehanizma za sinhronizaciju ili preko 'multi-tasking'-a necim poput FreeRTOS-a. 

Ono sto u sustini hocu je da imam gomilu nekih senzora koji su fizicki udaljeni jedni od drugih i imam klijente klijente gde svi oni treba da budu obavesteni o bilo kojoj promeni koju senzori uhvate kako bi svi logovali i obradjivali nesto. HC-12 sam naveo kao primer jer mi odgovara zbog karakteristika koje su naveli ljudi na netu da se pokazao poprilicno dobro za prenost podataka na duzim relacijama.
Reply

Messages In This Thread
M2M komunikacija preko HC-12 - Vise transmitera na vise receiver-a - by vsavic - 03-22-2017, 03:50 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 9 Guest(s)