04-16-2013, 11:50 AM
(This post was last modified: 04-16-2013, 12:55 PM by HomeMadeAudioProject.)
<p>Ovu temu sam pokrenuo prvenstveno da bi izbjegao prikljucivanje zvucnika na pojacalo i na njemu mjerio (pomocu True RMS voltmetra kojeg trenutno nemam) naizmjenicni napon (sa signalom na ulazu iz mog dobrog generatora) pa onda racunao po formuli P=U na kvadrat/impedansa prikljucenog zvucnika.<br>
Izbjegao bih zvucnik iz prakticnih razloga (buka koju tom prilikom stvaram pa do rizika spaljivanja zvucnika ukoliko nesto krene po zlu u samom pojacalu) ali bi tom prilikom zelio da imam sto vjernije opterecenje na izlazu pojacala (mislim bas na ono sto je Macola naveo).<br>
Evo upravo sam u svoju aparaturu uvrstio i jedan Cabotron (Ogy ga je imao na stolu) koji je predvidjen da radi, pored 4 i 2 ohm, i na 1 Ohm sto u meni izaziva blagu jezu jer kvadriran napon koji dobijem na izlazu u tom slucaju dijelim sa 1 sto me navodi na tesku odluku da takvo pojacalo spajam na zvucnike koji me kostaju i po 250 Evrica po komadu.</p>
<p> </p>
<p>U ostalom okacicu sliku pa vidite o cemu je rijec.<br><br>
[attachment=1231A130008.JPG]</p>
<p> </p>
<p>Evo kako izgleda iznutra<br><br>
[attachment=1232A130004.JPG][attachment=1233A130001.JPG]<br>
</p>
Izbjegao bih zvucnik iz prakticnih razloga (buka koju tom prilikom stvaram pa do rizika spaljivanja zvucnika ukoliko nesto krene po zlu u samom pojacalu) ali bi tom prilikom zelio da imam sto vjernije opterecenje na izlazu pojacala (mislim bas na ono sto je Macola naveo).<br>
Evo upravo sam u svoju aparaturu uvrstio i jedan Cabotron (Ogy ga je imao na stolu) koji je predvidjen da radi, pored 4 i 2 ohm, i na 1 Ohm sto u meni izaziva blagu jezu jer kvadriran napon koji dobijem na izlazu u tom slucaju dijelim sa 1 sto me navodi na tesku odluku da takvo pojacalo spajam na zvucnike koji me kostaju i po 250 Evrica po komadu.</p>
<p> </p>
<p>U ostalom okacicu sliku pa vidite o cemu je rijec.<br><br>
[attachment=1231A130008.JPG]</p>
<p> </p>
<p>Evo kako izgleda iznutra<br><br>
[attachment=1232A130004.JPG][attachment=1233A130001.JPG]<br>
</p>