I u našim razvijenim gradovima (ispravnije rečeno : našem razvijenom gradu) takve plate nisu uopšte retke !
Ali ono što kod nas nikada nisam video, a kod njih jesam
je da deset kineza spava u jednoj sobi i rade bukvalno za šaku pirinča.
Naši bi pre crkli, nego pristali na takve uslove ...
I još koliko je meni poznato dolar MNOGOO više vredi u Kini nego u drugim zemljama.
Za "običnog Kineza " 100USD nije malo, i puno više može uraditi sa tom svotom nego
recimo kod nas.
===
Prevelike su razlike u svemu, da bi njihov model razvoja mogao biti primenjen bilo gde u svetu ...
Slušao sam (neprovereno !) da oni natovare na brod samo repromaterijal i dok brod putuje (preko mesec dana)
Kineski radnici u brodskim prostorijama sklapaju finalni proizvod, koji će biti isporučen u pristaništu.
Pozz
Ali ono što kod nas nikada nisam video, a kod njih jesam
je da deset kineza spava u jednoj sobi i rade bukvalno za šaku pirinča.
Naši bi pre crkli, nego pristali na takve uslove ...
I još koliko je meni poznato dolar MNOGOO više vredi u Kini nego u drugim zemljama.
Za "običnog Kineza " 100USD nije malo, i puno više može uraditi sa tom svotom nego
recimo kod nas.
===
Prevelike su razlike u svemu, da bi njihov model razvoja mogao biti primenjen bilo gde u svetu ...
Slušao sam (neprovereno !) da oni natovare na brod samo repromaterijal i dok brod putuje (preko mesec dana)
Kineski radnici u brodskim prostorijama sklapaju finalni proizvod, koji će biti isporučen u pristaništu.
Pozz