Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Koriscenje AI-a za prepoznavanje tipografskih paterna i formata
Cao drugari, jel koristio neko mozda neuronske mreze za prepoznavanje tipografskih paterna i formata, ili bilo koje drugo "pametno" resenje?

Sta je konkretni problem, imam gomilu sajtova i sad oni su bukvalno details stranice nekih proizvoda gde izmedju ostalog se nalazi i cena. Ono sto meni treba je kako pametno prepoznati taj HTML element koji sadrzi informaiju o ceni. 

Ja sam implementirao neko svoje resenje kojim sam pokrio nekih 90% i mozda malo vise od svih sajtova sto sam ja testirao ali mi je problem sto sa trenutnim mojim algoritmom ja one koje ne nalazim necu nikad ni da pronadjem vremenom, jer moj algoritam nije zasnovan na Ai-u, i nece nista da "nauci" vremenom.

Do sad nisam nikad radio sa neuronskim mrezama, tako da nisam siguran ni da li su adekvatno resenje, ali eto, cisto razmisljam na glas...

Diffbot je nesto najslicnije onome sto sam napravio samo bez Ai-a, medjutim testirao sam i ovo njihovo i zanimljivo da moje dummy resenje radi bolje na skoro svim sajtovima koje sam testirao Smile

Svaki savet dobrodosao. Smile
Reply

Messages In This Thread
Koriscenje AI-a za prepoznavanje tipografskih paterna i formata - by vsavic - 12-14-2016, 04:55 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)