09-13-2016, 05:53 PM
resenje hho generatora sa paralelnim plocama je promasaj. za sest meseci sam uradio bar 50 razlicitih resenja same celije i sve celije sa neta su promasaj u konstrukciji koji trosi mnogo struje a daje jako malo gasa. Nasao sam resenje koje je uz pwm sa 15A struje davalo 20 litara gasa u minutu. cak je po iskljucenju struje celija proizvodila gas jos pola minuta, ponasala se kao akumulator. probao sam i odvojene celije radi manje rasipanja elektricnog polja izmedju ploca ali napon nije bio dovoljan za dobar rad. Probao sam i slepu plocu izmedju dve na naponu pa ni to nije dalo resenje.. Dobijeno je resenje koje funkcionise ali su me ubedili da je bolje za zdravlje da se ostavim toga i tako od decembra 2009 nisam ni pipnuo to polje.
Kontaktirao sam i Bosch radi algoritma rada motornog kompjutera kako bih uticao na manju kolicinu goriva koje daju dizne. cak sam krenuo i u nabavku delova za izradu sopstvenog hho kompjutera koji bi bio upravljan sa motornim kompjuterom i simulirao ispravan rad ostatka motora ali je na kraju sve propalo i posle se nisam bavio tim.
najidealnija frekvencija za rad je oko 400Hz sa uskim impulsom
Kontaktirao sam i Bosch radi algoritma rada motornog kompjutera kako bih uticao na manju kolicinu goriva koje daju dizne. cak sam krenuo i u nabavku delova za izradu sopstvenog hho kompjutera koji bi bio upravljan sa motornim kompjuterom i simulirao ispravan rad ostatka motora ali je na kraju sve propalo i posle se nisam bavio tim.
najidealnija frekvencija za rad je oko 400Hz sa uskim impulsom