Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SubGhz low power transceiver-i (nodovi)
Primedba je na mestu, ako bi imali isti ugao posmatranja Smile
Primedbe treba uvek saslušati. To što ti misliš mogu da rešim sa onim serverom ili hubom kako sam ga nazvao. On čak teoretski gledano može da bude spona i između dva sistema, odnosno da moj taster upadne u neki postojeći sistem. Knocki koji je počeo na kickstarter-u je očiti primer. Ako gledamo ekonomski (ja to nisam hteo ovde da razmatram, mada očito prodajem varijaciju uređaja i želim da ga prodam) moramo da raščlanimo tržište na segmente. Ovo što si ti predložio je koncept koji zahteva neki server. Ako gledamo Srbiju, koja je struktura stanova i kuća? Zar neće biti dobrom delu stanovništva zadovoljavajuće da ima 6 tastera 'umreženo'. Nekom trebaju samo dva komada da napravi naizmenični prekidač kada se penje uz stepenice. Uključi dole (i gore), uđe u sobu, pipne i isključi dole. Osim toga ja uvek mogu da dodam server, jer taster svake sekunde ima period 'listen' u kome server može da mu kaže, ja sam tvoj Bog, slušaš sada samo mene. Taj server je aktiviran od strane senzora koji je detektovao naš hod prema kupatilu (karikiram), a server pošto ima struje na pretek bombarduje celu kuću 1s porukom uključi svetlo u kupatilu (tako radi već postojeće rešenje, tako da ja ne iskačem iz njega, sem što imam kašnjenje). Sada smo došli do onog što ja hoću: da napravim mali sistem koji ima strukturu 'svaki sa svakim',  a da bude otvoren za širenje drugim sistemima. Drago mi je da ti se sviđa taster Wink
Ja lično mislim da će ovo trošiti dosta struje Smile

Save
Reply

Messages In This Thread
RE: SubGhz low power transceiver-i (nodovi) - by mp3police - 09-08-2016, 05:25 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 16 Guest(s)