09-01-2016, 01:44 PM
(08-31-2016, 10:16 PM)Omegakg Wrote: Danas imao malko vremena, da razbucam jedan "nazovi" 5.1 zvucni sistem. Radi se o Quadro HT-300
Sto se tice uredjaja nisam ga ja kupio vec sam ga od mojih dobio pre 10-tak godina za rodjendan, mislsili kupili mi nesto kad ono katastrofa.
Odlikuje se zvukom i nizim tonovima koji su 300-350Hz ako nesto mrzim to je plitak "bas" bolje da ga nema. Nema ceo spektar srednjih tonova dok su visoki da kazem korektni.
Danas sam mislio da uzmem trafo i sagradim nesto, ali kada sam otvorio totalno sam se rastuzio jedva da ima 90W.
Palo mi je na pamet da vidim malo od cega se sastoji Centralni je TDA2003, Vufer je TDA7296, dok prednji i zadnji par satelita imaju identicni par TDA7269A. Naponi za Vufer AC su 2x20V, i za ostale 2x10V.
Potrefilo se da imam par nekih zvucnika iz sonijevih kutija koji se uklapaju u moje satelite. Zamenio dva i dobio malko raskosniji zvuk, verovatno jedni pokrivaju bolje jedan opseg a ovi drugi itd...
Vufer koji je bio preglasan je fino hermeticki zatvoren pa se smirio, i na njemu sam skinuo filtere koji su sekli frekvenciju do 300HZ, tada je on dobio prilicno prirodnije nize tonove i "pevao" cak do 2Khz i vise. Zatim sam pretresao i ova ostala dva TDA7269a takodje sam skinuo filter koji je pikiran negde od 300Hz-16Khz. Rezultat je da je sam dobio poprilicno raskosniji zvuk. Satelite koji stoje na podu sam isekao na velicinu centralnog zvucnika rezultat je odlican zajsta pa ovo moze i da se slusa "za nuzdu" naravno.
Lepo.
Važno je da se nešto radi...
Face up...make your stand and realise you're living in the golden years!