Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Foto-postupak sa "uradi sam" oslojavanjem : Iskustva
Slažem se, i danas sam smanjio vrijeme osvjetljenja za nekih 20 sekundi da se lakše skine neosvjetljni dio folije.

Kada radim nekoliko identičnih pločica to sve stavim na jednu veliku i isto tako napravim film da uštedim vrijeme/prostor pri izradi. Ova pločica koja je slikana gore je samo "polovica" druga identična na istom komadu vitroplasta je ispala za nekih 30% bolje. Taj dio koji je lošiji je bio uz kraj osvjetljivača pa je moguće da je i lošije osvjetljen zbog već spomenute problematike o jačini i širenju svjetla iz UV lampi.

Stvarno je velika hebada sa ovime eksperimentirati jer ima hrpa varijabli pa dok se sve riješe potroši se dosta novaca,živaca,vremena i svega. Da ovo radim isključivo za sebe i diy ostao bi na živinoj lampi i varijanti "za koga je i dobro je" ali ipak mi je ovo izvor zarade pa hoću stvarno dignuti izradu na malo višu razinu. Sada možda vidim da bi bilo puno bolje da sam uzeo neke brand name UV lampe i napravio osvjetljivač koji je malo veći i strpao barem 5-6 lampi po strani osvjetljivača.
Reply

Messages In This Thread
RE: Foto-postupak sa "uradi sam" oslojavanjem : Iskustva - by Khadgar2007 - 06-02-2016, 09:57 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 37 Guest(s)