Da se ukljucim.Makso, ako mozes da kupis zivinu sijalicu 125W sa prigusnicom (na Bgd buvljaku placeno oko 1.000 din - 8 Eur) i napravis nesto kao sto sam i ja na slikama.Visina sijalice je oko 30 cm, i nije razbijan spoljni omotac.Vreme osvetljavanja je 8 min.Ja sam vreme pronasao tako sto sam na jednu plocicu poredjao 10 DIP 8 cipova i pomerao zastitu svaki minut i na kraju pogledao koje vreme je dalo najbolju osvtljenost.Za razvijanje se koristi Natrijum-hidoksid (kausticna soda, kamena soda, ziva soda) u odnosu 10gr na 1l vode.Samo treba paziti jer kad se soda sipa u vodu dolazi do reakcije i grejanja i pene, ali nista strasno.
Ventilator na vrhu kutije je za 12V i napaja se direktno sa 220v preko ispravljaca sa kondenzatorom jer je mala struja i sluzi da hladi sijalicu i celu kutiju da se ne greje previse.Moze a i ne mora.
Ventilator na vrhu kutije je za 12V i napaja se direktno sa 220v preko ispravljaca sa kondenzatorom jer je mala struja i sluzi da hladi sijalicu i celu kutiju da se ne greje previse.Moze a i ne mora.