04-22-2016, 11:04 PM
Ja bi za početak kupio 100W živinu udaljio ju na nekih 40cm od pločice i počeo sa time jer ne znam kako se štedne ponašaju tako da si baš na neistraženom području i bez dosta eksperimentiranja ništa od rezultata. Što se tiče razvijača stvarno probaj naći čisti natrijev karbonat ili kako se već zove u svakodnevnom govoru jer ima više naziva.
Problem je u tome što si možda previše osvjetlio pa ti se boja ne skida ili ti je razvijač preslab. Na tvojoj pločici su svi vodovi oštrih rubova od početka osvjetljavanja do samog kraja tako da ne možeš zaključiti koliko treba osvjetliti. Kažem ti ja bi počeo od 30 sekundi pa do nekih 4-5 minuta jer mi se po boji čini da si ti dobrano previše osvjetlio.
Problem je u tome što si možda previše osvjetlio pa ti se boja ne skida ili ti je razvijač preslab. Na tvojoj pločici su svi vodovi oštrih rubova od početka osvjetljavanja do samog kraja tako da ne možeš zaključiti koliko treba osvjetliti. Kažem ti ja bi počeo od 30 sekundi pa do nekih 4-5 minuta jer mi se po boji čini da si ti dobrano previše osvjetlio.