Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Foto-postupak sa "uradi sam" oslojavanjem : Iskustva
(04-20-2016, 04:31 PM)Khadgar2007 Wrote: Jučerašnje eksperimentiranje sa osvjetljenjem nije uspjelo. Znači koristio sam standardno negativ na paos papiru(kojeg sam napario u razrjeđivaču da se toner malo dobije na tamnoći), te sam vitroplast i film poklopio sa 3mm staklom. Opet sam dobio iste probleme kao i sa živinom lampom. Na nekim mjestima pločica veličine 12x20cm nije bila dobro osvjetljena,između padova za to-220 ostalo je foto-folije(previše svjetla), vodovi koji su duži(recimo 5cm) i debljine nekih 80millsa bili su lelujavi kao sinusoida i sve u svemu nije to bilo to. Vrijeme osvjetljavanja je bilo od 30-40 sekundi što je ok, ali staklo nije davalo dobar rezultat.

Prije nekoliko mjeseci dobio sam 3M foliju za laserski printer pa sam danas na njoj napravio film...

Osvetljavanje folije se vrši od 4 do 7 min (zavisi koliko su UV neonke udaljene od PCB-a), sa staklom (znam iz iskustva).
Sve ispod 4 min, je zaebavanje i neuspeh (pogotovo u kombinaciji sa kliritom).
Još jedna stvar u vezi UV neonki. Ako si komad platio 2-3 eura, batali posao. To su bledo-blede kopije UV neonki.
Mali izgubljeni vanzemaljac, 3.000.000.000.000.000 svetlosnih godina udaljen od svog doma
Reply

Messages In This Thread
RE: Foto-postupak sa "uradi sam" oslojavanjem : Iskustva - by saggit - 04-20-2016, 05:11 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 16 Guest(s)