03-23-2016, 03:10 PM
Zbog prigusnica i pitam Na jednu prigusnicu dvije cjevke. Spojis grijanje jedne na jednu stranu prigusnice,
grijanje druge na drugu stranu prigusnice. Slobodne krajeve cjevki-grijanje-dovoljno spojiti dva bliza pina.
Kod mene na jednom improvizovanom osvjetljivacu tako radi negdje od 1999-preko 15 godina.-
Ne koristi se cesto pa nikad ni tajmer ugradio nisam.
Ako imas postolja za cjevke, u slucaju krepavanja grijanja samo obrnes cjevku.
Takvo rjesenje nasao u jednom brisacu eproma-fabrickom, dok su epromi sa prozorom bili
aktuelni. Normalno su upotrijebljene germicidalne (providne) cjevke, ali razlika je samo u vrsti stakla
i fluoroscentnom premazu.-
To cudo mi stoji u selu-vikendici-kad je ruzno vrijeme pravim plocice-imam kompletnu hemiju i par
pausa-pripreme za plocice stoji tamo.-
pOz
grijanje druge na drugu stranu prigusnice. Slobodne krajeve cjevki-grijanje-dovoljno spojiti dva bliza pina.
Kod mene na jednom improvizovanom osvjetljivacu tako radi negdje od 1999-preko 15 godina.-
Ne koristi se cesto pa nikad ni tajmer ugradio nisam.
Ako imas postolja za cjevke, u slucaju krepavanja grijanja samo obrnes cjevku.
Takvo rjesenje nasao u jednom brisacu eproma-fabrickom, dok su epromi sa prozorom bili
aktuelni. Normalno su upotrijebljene germicidalne (providne) cjevke, ali razlika je samo u vrsti stakla
i fluoroscentnom premazu.-
To cudo mi stoji u selu-vikendici-kad je ruzno vrijeme pravim plocice-imam kompletnu hemiju i par
pausa-pripreme za plocice stoji tamo.-
pOz