01-08-2016, 01:47 PM
Poslusao sam savete za smirglanje i sve je ok samo sto je hrast mnooogo nezahvalan za ove stvari. Njegova tekstura je takva da je mnogo nezgodno za smirglanje jer se konstantno otvaraju brazde. E sad brazde nisu problem vec fina piljevina koja upada u te brazde i to je tesko ocistiti. Ono sto bi mozda pomoglo je dobar ompresor pa da se to lepo izduva ali ja nisam imao kompresor pri ruci (e i to cu da napravim ove godine).
Ta piljevina u brazdama ima i jednu dobru stranu. Prilikom bajcovanja ona upije mnogo vise nego drvo pa krajnji rezultat budu sare prirodno nepravilnog rasporeda sto ubija dosadu u izgledu.
Finis sam uradio prema Manicevom uputstvu. Tikovo ulje + pcelinji vosak (hvala duca33) 4:1.
Dobije se krema gustine alicno niveinoj kremi za ruke.
I na kraju sam dobio hrast boje mahagonija sa prelepim sarama i satenskog sjaja.
Slike cu okaciti za neki dan jer nemam dobar aparat pri ruci.
Hvala svima na podrsci.
Ta piljevina u brazdama ima i jednu dobru stranu. Prilikom bajcovanja ona upije mnogo vise nego drvo pa krajnji rezultat budu sare prirodno nepravilnog rasporeda sto ubija dosadu u izgledu.
Finis sam uradio prema Manicevom uputstvu. Tikovo ulje + pcelinji vosak (hvala duca33) 4:1.
Dobije se krema gustine alicno niveinoj kremi za ruke.
I na kraju sam dobio hrast boje mahagonija sa prelepim sarama i satenskog sjaja.
Slike cu okaciti za neki dan jer nemam dobar aparat pri ruci.
Hvala svima na podrsci.