12-06-2015, 09:06 PM
Trafo od 50W morao bi imati površinu srednjeg stuba od 7cm kvadratnih.
Ne mogu sa slike videti koje su dimenzije tog trafoa,ali mi deluje da nema toliko u srednjem stubu,
što cverovatno znači da je manji od 50W.
Proizvodjač i nije sigurno predvideo trafo od 50W jer je prosečna potrošnja manja (odnos uključenog i isključenog grejača u toku rada)
pa je tako ušteeo na snazi odnosno ceni trafoa.
Tu ništa ne bi pogrešio sa trafoom od 50W jer je snaga grejača 48W.
E sad, na slici se vidi da trafo ima tri izvoda !
0 -11V -24V
Ne znam koristi li negde plavu žicu (11v) ?
Ako koristi, trebaće ti takavi sti trafo !
Ili eventualno 2 komada od 12V pa sekundari redno !
---------------------------
Jednom prilikom sam na nekom LED časovniku imao blesav trafo bez ikakvih oznaka sa više izvoda na sekundaru koji je crkao.
I sad ti nabavi negde takav.
Primetio sam da je trafo imao termički osigurač (što je i kod tebe slučaj).
Pošto je već crkao rešio sam malo da raskopam plastiku i izolaciju oko primara sve u nadi da je u pitanju samo termički osigurač.
Pažljivo sam došao do licni koije vode do osigurača, spojio ih direktno jednu sa drugom i trafo je proradio
Mesto gde je bio osigurač sam zalio pištoljem za plastiku, a novi termički osigurač montirao spolja na trafou.
Tako i dan danas radi.
Možda da probaš isto - nemaš šta izgubiti.
Verovatno je i kod tebe otišao termički osigurač.
Pozz
Ne mogu sa slike videti koje su dimenzije tog trafoa,ali mi deluje da nema toliko u srednjem stubu,
što cverovatno znači da je manji od 50W.
Proizvodjač i nije sigurno predvideo trafo od 50W jer je prosečna potrošnja manja (odnos uključenog i isključenog grejača u toku rada)
pa je tako ušteeo na snazi odnosno ceni trafoa.
Tu ništa ne bi pogrešio sa trafoom od 50W jer je snaga grejača 48W.
E sad, na slici se vidi da trafo ima tri izvoda !
0 -11V -24V
Ne znam koristi li negde plavu žicu (11v) ?
Ako koristi, trebaće ti takavi sti trafo !
Ili eventualno 2 komada od 12V pa sekundari redno !
---------------------------
Jednom prilikom sam na nekom LED časovniku imao blesav trafo bez ikakvih oznaka sa više izvoda na sekundaru koji je crkao.
I sad ti nabavi negde takav.
Primetio sam da je trafo imao termički osigurač (što je i kod tebe slučaj).
Pošto je već crkao rešio sam malo da raskopam plastiku i izolaciju oko primara sve u nadi da je u pitanju samo termički osigurač.
Pažljivo sam došao do licni koije vode do osigurača, spojio ih direktno jednu sa drugom i trafo je proradio
Mesto gde je bio osigurač sam zalio pištoljem za plastiku, a novi termički osigurač montirao spolja na trafou.
Tako i dan danas radi.
Možda da probaš isto - nemaš šta izgubiti.
Verovatno je i kod tebe otišao termički osigurač.
Pozz