09-01-2015, 08:04 PM
Neki dan mi je jedna glupa ideja pala na pamet. Kako sam kupio novi komp od staroga mi je ostao jedan lijepi cooler. Radi se o arctic cooler 64 freezer pro,kažu na stranicama da može disipirati do 200W(možda malo nategnuto ali nije bitno). Palo mi je na pamet da recimo upotrijebim za hlađenje tranzistora u ispravljaču,točnije za onaj visokonaponski ispravljač gdje bi bio možda jedan ili dva mosfeta vezana u paralelu,budući da bi ispravljač išao od recimo 100V-600V disipacija na mosfetovima bi bila bome lijepa na najnižem naponu a tu bi onda uskočio ovakav hladnjak.
Problem nastaje kako pričvrstiti mosfetove za ovaj hladnjak. Koliko znam cijevi su punjenje sa nečim tako da bušenje bakrenog bloka ne dolazi u obzir. Da li je nekome ovako nešto već palo na pamet ili da zaboravim ovu ideju? Sa matične ploče sam skinuo onaj držač hladnjaka ali bilo bi tu dosta igranja i izrade raznoraznih adaptera samo da bi pričvrstio nekoliko mosfeta na hladnjak.
Problem nastaje kako pričvrstiti mosfetove za ovaj hladnjak. Koliko znam cijevi su punjenje sa nečim tako da bušenje bakrenog bloka ne dolazi u obzir. Da li je nekome ovako nešto već palo na pamet ili da zaboravim ovu ideju? Sa matične ploče sam skinuo onaj držač hladnjaka ali bilo bi tu dosta igranja i izrade raznoraznih adaptera samo da bi pričvrstio nekoliko mosfeta na hladnjak.