08-15-2015, 10:06 AM
Koliko vidim oni tamo imaju samo setove ili se možda može kupiti pojedinačno neke veličine borera? Meni bi trebalo 4-5 veličina tako da će mi hrpa borera samo stajati i sakupljati prašinu. Uzeo bi recimo dva borera od svake vrste i to je to. Do sada sam polomio 3-4 karbidna borera(sa ovim stalkom) ali u sve i jednom slučaju bio je uključen ljudski faktor a to je da sam ja pomaknuo PCB pri bušenju. U ovom slučaju mogu reći da stroj nije pogriješio.
Ča se tiče stalka,makina predstavljena ovdje u jednoj temi(tražio sam ali ne mogu naći) još uvijek radi a prije 3-4 mjeseca dodan joj je Proxxon.Prijašnja kombinacija dremel+sajla je odradila svoje i sajla je dobila toliko lufta da sam vidio duplo svrdlo kada se okreće(ne, ne pijem dok bušim ). Nakon neke igrarije sa kupovinom mini stezne glave i motorića sa aliexpressa koja se pokazala katastrofom odlučio sam se da završim priču i uzmem Proxxona.
Ča se tiče stalka,makina predstavljena ovdje u jednoj temi(tražio sam ali ne mogu naći) još uvijek radi a prije 3-4 mjeseca dodan joj je Proxxon.Prijašnja kombinacija dremel+sajla je odradila svoje i sajla je dobila toliko lufta da sam vidio duplo svrdlo kada se okreće(ne, ne pijem dok bušim ). Nakon neke igrarije sa kupovinom mini stezne glave i motorića sa aliexpressa koja se pokazala katastrofom odlučio sam se da završim priču i uzmem Proxxona.