Na juznom ostrvu zna da bude dosta hladno mada je tacno da nikad nije kao kod nas - mislim na ekstreme u minus ali i u plus! Zemlja je opkoljena ogromnom vodenom masom i uvek ima vlage i vetra pa najcesce izgleda kao nasa vecita tmurna jesen. Ima vlage i memle po kucama, astma i reumatizam kod dece su im cesti. Pre trazite dobru drvenu kucu nego zidanu i zbog vlage i zbog zemljotresa - NZ se prostire duz Pacifickog "vatrenog prstena".
U ostalom, brat ce ti vec preneti sve "detaljcice" nemoj brinuti. Mnogo znaci kad imas nekog svog uz sebe. Ja sam sa zenom i dvoje male dece sisao na tlo zemlje u kojoj ni macku nisam poznavao niti me je iko cekao, na suprotnoj strani zemaljske kugle i bez ikakvih ponuda i izvesnosti za bilo kakav posao... i snasao sam se i pregurao i dosta brzo solidno "dogurao" na poslu. Radi na jeziku sto vise, to ce ti mnogo znaciti.
U ostalom, brat ce ti vec preneti sve "detaljcice" nemoj brinuti. Mnogo znaci kad imas nekog svog uz sebe. Ja sam sa zenom i dvoje male dece sisao na tlo zemlje u kojoj ni macku nisam poznavao niti me je iko cekao, na suprotnoj strani zemaljske kugle i bez ikakvih ponuda i izvesnosti za bilo kakav posao... i snasao sam se i pregurao i dosta brzo solidno "dogurao" na poslu. Radi na jeziku sto vise, to ce ti mnogo znaciti.