06-04-2015, 02:28 PM
za pcb, zavisi koja ti velicina treba ali za male pcb mozes da uzmes proxxon MF70 i da ga relativno jeftino cnc-ujes (ili kupis cncovanu varijantu) i tu mozes da glodas pcb bez problema, samo ne vidim poentu iskreno, osim za busenje rupa a ni to vise nije problem posto je sve zivo ionako smd pa onih 6 rupa za konektor busnes i sam, cnc ti ne treba, fotolak je dzaba ako neces sam da mazes kupis vec oslojene nisu skupe, folija, ecovanje .. brze i preciznije od cnc millinga plocke .. veci problem je metalizacija i to je osnovni razlog sto meni rade plocice kinezi inace izecujes pcb mnogo brze nego sto ga izmilujes, izgleda bolje, preciznije...
za 3d, sta bi ti rekao, ne znam odakle si ali u kg (znam da je miki odande) ima pun krivi majstora koji imaju alata i nemaju posla, ima otpadnih delova da sastavis 10k 3d stampaca ... i to vrhunskog kvaliteta ... da se budznuti za sitne pare da radi super... ako sam ja mogao usred beograda ..
za 3d, sta bi ti rekao, ne znam odakle si ali u kg (znam da je miki odande) ima pun krivi majstora koji imaju alata i nemaju posla, ima otpadnih delova da sastavis 10k 3d stampaca ... i to vrhunskog kvaliteta ... da se budznuti za sitne pare da radi super... ako sam ja mogao usred beograda ..