(05-13-2015, 08:00 PM)Gosha Wrote: Chip ima strujni kapacitet od 10mA sto je sasvim dovoljno ako zelimo da ga koristimo kao kalibrator.
Sve zavisi za koje primene zelite da ga koristite, ali 300uV/V line regulation mislim da ne zahteva neki ultra, mega, giga stepen za napajanje samog chipa, a 50uV/mA za load regulation ne zahteva cak ni buffer.
Sto ce reci mozete ga koristii golog, takav kakav jeste sa obicnim izvorom +/-15V .
Ovo su podaci iz DS-a za JD verziju, LD verzija ima jos bolje parametre koji nisu prikazani u DS-u, ne znam iz kojih razloga,
mozda zato sto nisu merljivi .
Znam drugar moj šta to može jer sam radio sa LTZ1000A koji je od 0.05ppm i 60$.
Buffer može da mu pokvari performanse ako je loš, ako je dobar neće, ali će u svakom slučaju spasti ovaj prelepi čip od nekog napunjenog konda koga neka budala može zakačiti :-)
A što Branko kaže, nije loše imati dualno napajanje.
Mada mi nećemo biti metrološka institucija da se bavimo baždarenjem opreme pa nam neće trebati toliki aku već neki što može bar 5 minuta otkačen od mreže radi eliminisanja buke odatle.
Verujem da će tih +-10V najviše poslužiti za kontrolu drugih instrumenata, a redukovano na 1/10 ili slično tome sa 0.1% otporima, takođe će opet sasvim korisno poslužiti u iste svrhe, eventualno za kalibracijui kontrolu boljih A/D. A kad se bude imalo love onda ovako nešto:
2r3r4r.pdf (Size: 143,77 KB / Downloads: 15)
Trenutno nemam bolji od Sanwa PC 5000 sa 0.03% od 500mV do 50V (mada od srca želim HP3458A :-).
Za kontrolu lošijih od toga biće sasvim dovoljan razdelnik sa 0.1% i 20-tak ppm za sada.
Pozz