05-12-2015, 01:24 PM
Evo jedne veoma korisne opcije u EAGLEu. Kada se ima naprimjer nacrt nekog PCBa na papiru a znamo da fotokopiranje toga nije najbolja opcija ako se ide na fotopostupak EAGLE uskače u pomoć. Ima opcija IMPORT BMP. Sa njome se u EAGLE učita nacrt pločice u BMPu te se onda na dobro nam poznati način nacrtaju padovi i vodovi u drugom layeru te kada je posao gotov isključe se svi layeri od BMPa i pločica ispadne ko grom.
Da sada ne pišem kako to funkcionira evo copy+paste iz mojega podsjetnika:
Da sada ne pišem kako to funkcionira evo copy+paste iz mojega podsjetnika:
Quote:Slika koju skenirate ili fotografirate se podesi tako da je omjer 1:1 te se konvertira u crnobijeli BMP.Kada se importa u EAGLE odabere se u polju format DPI,polje unit INCH i vrijednost DPIa(1-10000 dots) koju ta slika ima npr. 300. Vrijednost DPIa je bitna jer sa time osiguravamo da importana slika bude pravih dimenzija kada ju EAGLE obradi.Ovako to izgleda nakon ča sam postavio padove i razvukao vodove. BMP layeri su još uvijek uključeni te se vidi zelena pozadina i nešto plave.Ti layeri se naravno ugase kada se ide printati predložak za izradu tiskane pločice.
Problem sa IMPORT komandom u Win7:
Neće da kreira bmp.scr zbog privilegija Program filesa
I had the same problem under Windows 7 x64.
Here is a quick work around.
Open Notepad and "Save As" the blank document. Set "File name:" to "bmp.scr" "Save as type:" to "All File (*.*)" and save the file to your desktop.
On your desktop, right click "bmp.scr" and select "Take Ownership". Now move "bmp.scr" to the Eagle "lbr" directory
Run the "Import-bmp.ulp" file and all is good.