04-09-2015, 06:51 PM
(04-09-2015, 11:34 AM)Khadgar2007 Wrote: Sve to znam. Imam susjeda kod kojeg sam jedno vrijeme radio a i dobri smo pa mi on uvijek reže sve ča mi zatreba za DIY, od pleksiglasa,Al profila i također ima osim također DIY cirkulara koji mu je univerzalni kombinirku pa mi i pohobla,ispili drvo na mjeru kada mi treba za neke kutije. Tako da sam dosta od njega naučio i vidio.
Jedini problem kod njega je što kada počne da priča o nečemu to se protegne na teški offtopic pa ti "trkelja" o svemu i svačemu što te uopće ne interesira i jedino ča možeš je da sjedneš i slušaš jer ti drugo ne preostaje,a ja sam inače dosta fin i ne volim sukobe pa sve to lijepo slušam a razmišljam o desetome dok ne dođe do onoga zbog čega ga trebam. Osim te mane kao majstor je izvrstan i nema da omane u poslu.
I upravo ono ča ti kažeš da ti treba pozornost biti na 500%. Da nisam svjestan toga sigurno ne bi radio ovako nešto,ali sa vremenom ću se malo naviknuti da radim sa cirkularom i dobiti malo više samopouzdanja(onog dobrog a ne onog da ostanem bez prsta) pa će i rezovi biti bolji.
Dobro je to što imaš makar posmatračkog iskustva. Puno to znači.
U svakom slučaju su moje primedbe krajnje dobronamerne i svakom ko prvi put nabavi neku od takvih mašina, ja kao papagaj dajem upozorenja. Možda je to malo dosadno ali nije škodljivo. Opreza nikad dovoljno.
A oko dobrih rezova na pertinaksu, vitroplastu, pleksiglasu, moguće je upotebiti one fine vakuumske hvataljke (one što ih se lepi po staklu), komad duplofana, komadić gume na nekom štapu i slične stvari.
Sve te ravne i glatke površine se lepo hvataju i fino drže pomoću tih stvarčica, ukoliko minimalna površina dozvoljava to. a mogu se naći i one baš malene za pikado sa tim hvataljkama.
Stavi se ručka kao produžetak na to, blago navlaži i tim se možeš dosta fino i vrlo bezbedno koristiti.
Pozdrav