02-22-2015, 12:45 PM
Hvala još jednom na opširnom objašnjenju. I meni je palo na pamet da se taj generator napravi sa nekim uC upravo radi jednostavnosti upravljanja istog ali kako nemam pojma o programiranju nekako nisam htio da se sa time uhvatim u koštac. Svakako prihvaćam prijedlog jer nisam toliko upućen u elektroniku da bi ga odbio i nastavio po svome.
Znači odmah iz prvog odlomka koliko sam shvatio da napravim ovaj sklop na kompletno zasebnoj tiskanoj pločici pa onda izlazni signal vodim dalje do atenuacije(ili nečeg desetog) s kojom ću drajvati neki DUT?
Ovo je stvarno zgodno riješenje jer bi onda mogao da implementiram i raznorazne zaštite DUTa na vrlo jednostavan način. Recimo pri prevelikoj disipaciji na DUTu samo kažem uC da mi isključi stepenasti napon i recimo glavno napajanje DUTa do daljnjega.
Danas pogledam kakvih PICeva ima ili možda netko ima kakav prijedlog?
Znači odmah iz prvog odlomka koliko sam shvatio da napravim ovaj sklop na kompletno zasebnoj tiskanoj pločici pa onda izlazni signal vodim dalje do atenuacije(ili nečeg desetog) s kojom ću drajvati neki DUT?
Ovo je stvarno zgodno riješenje jer bi onda mogao da implementiram i raznorazne zaštite DUTa na vrlo jednostavan način. Recimo pri prevelikoj disipaciji na DUTu samo kažem uC da mi isključi stepenasti napon i recimo glavno napajanje DUTa do daljnjega.
Danas pogledam kakvih PICeva ima ili možda netko ima kakav prijedlog?