(10-29-2014, 07:24 AM)emiSAr Wrote: Jedna kratka napomena u vezi Proxon micromot busilica serije 50. Iako fabricki napojene
iz 12V trafoa raznih amperaza (1-2-5) zavisi od napojne jedinice , oni sa oznakom E u
sebi imaju tiristorsku regulaciju i moraju se napajati nefiltriranim naponom 100Hz, inace
nema regulacije. Punu snagu 40W razvijaju, tacnije vuku iz napajanja samo pri 18V
napona i bolje je uraditi valjan PMW regulator na 18V i koristiti busilicu bez regulacije.
Tek na 18V dostizu deklarisanih 20k rpm.-
pOz
Da,to sam otprilike sve znao ali meni funkcionise odlicno vec godinu dana,ona neki put radi po 1h neprekidno i ne zagreva se nesto previse,ja sam bas zadovoljan sa njom i svakom bih preporucio ovu busilicu jer dobijas bas onakav kvalitet kakva joj je i cena,znaci nista predobro a nije ni losa,jednostavno neka zlatna sredina.
Pozz
(10-29-2014, 08:57 AM)ManicP Wrote:(10-29-2014, 07:24 AM)emiSAr Wrote: ...oni sa oznakom E u sebi imaju tiristorsku regulaciju i moraju se napajati nefiltriranim naponom 100Hz, inace nema regulacije.
Ako sam dobro skontao, gledajući fotke onih napajanja, napajaju se ispravljenim nefiltriranim naponom (trafo, grec i vozi)?
Nema regulisan napon jer ima tiristorsku regulaciju,a tiristori crkavaju ako dobiju ispeglan napon.