09-30-2014, 06:53 PM
(This post was last modified: 09-30-2014, 06:55 PM by HomeMadeAudioProject.)
Frojdov test prioriteta. U kući ste, a istovremeno se dogodi 5 stvari, koje trebaju vašu pažnju: 1 - Telefon zazvoni 2 - Dijete počne plakati 3 - Neko pokuca na vrata 4 - Upravo ste stavili veš na štrik da se suši, a počela je padati kiša 5 - Voda, koju ste pustili iz slavine, počela je da teče preko umivaonika Prema kom rasporedu ćete se latiti rešavati problema? Zabilježite sebi redoslijed na papir i zatim kontrolišite kako donosite važne odluke. Stvarno to učinite, REZULTATI SU VRLO ZANIMLJIVI...... Rezultati su napisani ispod Svaki broj predstavlja neki dio vašeg života, a evo šta znači svaki od brojeva: 1 - Telefon - posao 2 - Dijete - porodica 3- Vrata - prijatelji 4 - Veš - novac 5 - Voda - seks Redoslijed koji ste izbrali predstavlja redoslijed prioriteta u vasem životu
Dakle, ko je odlučio da prvo zatvori vodu?
Pričaju Amerikanac, Englez i Rus ko ima najveći avion.
Englez: - "Naš avion ne može sletjeti na aerodrom u Frankfurtu!"
Amer: -"Naš avion ne može sletljeti nigdje u Europi.
"Rus: -"Vozim ja avion sa još 19 kopilota kad... čujemo neko zujanje pozadi. Viknem ja 19. kopilotu: "Sergej, idi vidi šta to zuji dok još nije kasno!" Ode Sergej džipom u srijedu prijepodne i vraća se u subotu popodne i reče mi: "Šefe zaboravili smo zatvoriti prozore od WC-a, uletio BOING 747 i zuji oko sijalice...
Dakle, ko je odlučio da prvo zatvori vodu?
Pričaju Amerikanac, Englez i Rus ko ima najveći avion.
Englez: - "Naš avion ne može sletjeti na aerodrom u Frankfurtu!"
Amer: -"Naš avion ne može sletljeti nigdje u Europi.
"Rus: -"Vozim ja avion sa još 19 kopilota kad... čujemo neko zujanje pozadi. Viknem ja 19. kopilotu: "Sergej, idi vidi šta to zuji dok još nije kasno!" Ode Sergej džipom u srijedu prijepodne i vraća se u subotu popodne i reče mi: "Šefe zaboravili smo zatvoriti prozore od WC-a, uletio BOING 747 i zuji oko sijalice...
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi...