08-09-2014, 05:06 PM
Ldr-om se hteo izbegi mehanicki kontakt potenciometra i dobiti upravljanje naponom. Na zalost za stereo pot trebaju 4 ldr-a koji moraju biti upareni 2+2 po karakteristici. u Mythu je ovo izbegnuto jer se svaki kalibrise posebno ali je problem svakog optokaplera njegova promena karakteristika tokom vremena eksploatacije. Posto se LDR zbog karakteristike tera u dosta velike struje vek mu je vrlo skracen. Sem toga karakteristika pota u zavisnosti od pojacanja je takva da jako menja ukupnu impedansu pa je skroz utisan i pojacan ogromna a u sredini jako mala. zbog toga ovakav pristup zahteva bafer i ispred i iza. Ja sam radio varijantu sa samo jednim LDR-om i serijskim otporom jer je lakse naci dva uparea nego 4 ali ih jos nisam zvucno probao. Sem toga paralelno LDR-u koji radi kao shunt morao sam staviti jos dva releja koji mi utisavaju signal na najnizu vrednost jer ldr ne moze da spusti otpor nisko.
Sto se tice DJ Nikovog dac-a ima dosta merenja resenja koje primenjuje pa mozete ispratiti. ne gubi se u rezoluciji originalnog snimka utisavanjem. Sabre nije nejbolji dac ali je od danas nabavljivih najbolji. PCM1704 je najbolji a ja volim PCM63
Sto se tice DJ Nikovog dac-a ima dosta merenja resenja koje primenjuje pa mozete ispratiti. ne gubi se u rezoluciji originalnog snimka utisavanjem. Sabre nije nejbolji dac ali je od danas nabavljivih najbolji. PCM1704 je najbolji a ja volim PCM63