Rigol 1052E je jedan od "najpoštenijih" osciloskopa na svetu, za te pare.
Teoretski BW sa 1Gs/s je 100MHz. Njihov podatak o 50MHz po kanalu je prepošten u odnosu na mnoge bitno skuplje osciloskope i od firmi koje imaju snažniji renome.
Taj 1052 će do u sitnicu ispoštovati sve što piše u njegovim podacima.
BTW.
Kako bi ti se svideo natpis na TEK DPO 2012B, koji je oko 1400 eura, ima takođe 1Gs/s i na njemu krupno piše BW = 100MHz?
Da, ali kada koristiš samo jedan kanal, i da, ali teoretski BW.
Kada koristiš oba kanala i on je 2 x 50MHz.
E sad, da bi taj podatak našao treba da "pročešljaš" do sitnice celo njegovo uputstvo, a kada čovek bira između više komada nečeg, obično nema vremena da temeljno čita uputstvo od svakog u paleti iz koje bira...
Pa sad vidi ko je tu pošten a ko nije, i još za koje pare!
Slažem se ja da taj TEK ima bolje pojačavače i značajno moćniji softver, i lom nekih priključaka za dodatke ove-one. Ali mi se ne sviđa takav nastup.
Nije laž, ali nisu morali da prećute.
Sitnica koja mnogo govori o firmi.
I kažemo posle da Kinezi prave loše. Neće biti, već kako šta i kako kome...
Pozz
Miki, nađi mu molim te onaj klip od australijanca, gde vrši poređenje 1052 i nekih drugih sa 2-3-4 puta većom cenom.
Evo, nađoh ja:
https://www.youtube.com/watch?v=Ev121xAt_k4
Teoretski BW sa 1Gs/s je 100MHz. Njihov podatak o 50MHz po kanalu je prepošten u odnosu na mnoge bitno skuplje osciloskope i od firmi koje imaju snažniji renome.
Taj 1052 će do u sitnicu ispoštovati sve što piše u njegovim podacima.
BTW.
Kako bi ti se svideo natpis na TEK DPO 2012B, koji je oko 1400 eura, ima takođe 1Gs/s i na njemu krupno piše BW = 100MHz?
Da, ali kada koristiš samo jedan kanal, i da, ali teoretski BW.
Kada koristiš oba kanala i on je 2 x 50MHz.
E sad, da bi taj podatak našao treba da "pročešljaš" do sitnice celo njegovo uputstvo, a kada čovek bira između više komada nečeg, obično nema vremena da temeljno čita uputstvo od svakog u paleti iz koje bira...
Pa sad vidi ko je tu pošten a ko nije, i još za koje pare!
Slažem se ja da taj TEK ima bolje pojačavače i značajno moćniji softver, i lom nekih priključaka za dodatke ove-one. Ali mi se ne sviđa takav nastup.
Nije laž, ali nisu morali da prećute.
Sitnica koja mnogo govori o firmi.
I kažemo posle da Kinezi prave loše. Neće biti, već kako šta i kako kome...
Pozz
Miki, nađi mu molim te onaj klip od australijanca, gde vrši poređenje 1052 i nekih drugih sa 2-3-4 puta većom cenom.
Evo, nađoh ja:
https://www.youtube.com/watch?v=Ev121xAt_k4