(05-17-2014, 10:46 PM)Marshall Wrote: Da Ok ako je sve to .. hmm .. recimo u normalnih uslova ..ali zasto pa da ne bi moglo sve to da se kontrolise kako je nekome volja .. ja iskreno verujem u ove stvari i ovo video posle mnooogo godina mi dodje dosta istinito .. http://www.youtube.com/watch?v=pllRW9wETzw
Kontrola klime ako se dobro sećam korišćena je u već nekoliko velikih sportskih manifestacija (olimpijade i sl.) u poslednjih 10-ak godina. Oni to zovu rasterivanje oblaka. Neznam da li je moguće rasturati i ciklone, ali očigledno da mi to nemamo

Znam samo da su naši metereolozi jako čuveni u svetu. I to je jako ineresantna nauka.
Sa druge strane, javna je tajna da amerikanci na Aljasci koriste isti sistem koji se pominje na tvom prvom linku sa antenama, i da je baziran na nekim Teslinim istraživanja.... modulacija jonosfere, ako se dobro sećam...
Kada su nas bombardovali, jasno se sećam čudnih oblaka i elektrostatičkih pražnjenja.
Šta znam, možda iza svega toga postoji nešto.
Ne zameri mi, ali voleo bih da nisi u pravu

(05-17-2014, 11:14 PM)Macola Wrote: Nisam ni mislio na poplave već na ostale stvari koje su posredno uticale na našu spremnost i mogućnosti odbrane od poplave...
Nisam sagledao šire tvoj post... Jasno je sada.