03-03-2014, 06:22 PM
<p>Potpis se i meni svidio, a ima i težinu riječi, zato sam ga i stavio . Svaka pomoć je dobro došla, pa i kad informacija nema doticaja sa dotičnim problemom čovjek iz nje nešto nauči, tako da je tvoj prethodni post poučan ( kao i mnogi ostali koje si napisao na ovom forumu ).</p>
<p>Uradio sam još jedan test za svaki slučaj da utvrdim imam li problem sa pobudom a i da skinem ( popišem ) napone kako bih testirao šeme koje sam ranije stavio u prilog postova.</p>
<div>Kad dovedem napon od 13.74V DC na rotor, dobijam na utičnici 230V.</div>
<div>Provjerio sam pobudu plava/smeđa 18.3V AC</div>
<div>A napon za elektroniku žuta/žuta je 84V AC</div>
<div>Znači samo do AVR-a je. Čim uhvatim trenutak skuhaću AVR u vreloj vodi, pa ću probati ukloniti smolu, skinuti šemu i napraviti elektroniku nanovo sa kvalitetnijim komponentama. Ako ne uspije razvaljivanje AVR-a onda ću napraviti po šemi iz prethodnih postova pa probati praktično. Pozz</div>
<p>Uradio sam još jedan test za svaki slučaj da utvrdim imam li problem sa pobudom a i da skinem ( popišem ) napone kako bih testirao šeme koje sam ranije stavio u prilog postova.</p>
<div>Kad dovedem napon od 13.74V DC na rotor, dobijam na utičnici 230V.</div>
<div>Provjerio sam pobudu plava/smeđa 18.3V AC</div>
<div>A napon za elektroniku žuta/žuta je 84V AC</div>
<div>Znači samo do AVR-a je. Čim uhvatim trenutak skuhaću AVR u vreloj vodi, pa ću probati ukloniti smolu, skinuti šemu i napraviti elektroniku nanovo sa kvalitetnijim komponentama. Ako ne uspije razvaljivanje AVR-a onda ću napraviti po šemi iz prethodnih postova pa probati praktično. Pozz</div>
Glupost je najneobicnija od svih bolesti - od nje ne pati bolesnik, nego svi ostali.