01-29-2014, 10:49 PM
<p>Dosta sam se bavio ovom problematikom. Imam i XR2206 i ICL8038 i MAX038 i AD9835 i AD9851. Jedino je skutijan XR2206 i to jos davnih dana (studentskih). Uvek se prvo hvatamo za cip koji ce da generise funkcije (sinus, trougao, pravougaonik.......) i mislimo da je to najvaznije. I sami ste vec naveli skoro sva resenja za jednostavan generator funkcija ( ima jos jedna tehnika za dobijanje low distortion sinusa a to je tzv "state variable oscilator "). Medjutim to je samo pola posla ako ne i manje. Ostalo je jos napajanje i <strong>izlazni sirokopojasni pojacavac</strong>, naravno i atenuator. E tu je glavni problem bar po meni. Nije bas jednostavno napraviti jednostavan sirokopojasni pojacavac od 0-20Mhz (naravno ima ga svaki osciloskop od 20 MHz ili nisu ni malo jednostavni).</p>
<p>Mislim da ne treba posebno da naglasavam da svaki generator funkcija mora da ima neski pojacavac na izlazu.</p>
<p>Voleo bih da cujem neke vase predloge na ovu temu.</p>
<p>Mislim da ne treba posebno da naglasavam da svaki generator funkcija mora da ima neski pojacavac na izlazu.</p>
<p>Voleo bih da cujem neke vase predloge na ovu temu.</p>
Novac je sredstvo a ne cilj.