Yesterday, 09:46 PM
(Yesterday, 09:09 PM)progster Wrote:(Yesterday, 08:43 PM)NIXIE Wrote: @progester, nisam znao da je 3kom limit. Dobio sam puno ebay paketa iz EU sa više komada tranzistora, kondenzatora itd. ali preko naše pošte. Platio PDV i ovu novu taksu, sve OK. Neke pakete su slale firme sa računom, neke privatna lica. Digikey šalje Fedeksom ali je vrednost robe oko 30$ i biće 3kom LT3015. Tako da sam sad već uveren da nema iznenađenja nikakvih.
Zakonski limit je 3 komada istog proizvoda, preko toga se tretira kao komercijalna upotreba. Kad ideš preko Pošte, u 99% slučajeva nemaš problem, ne znam sad kako je, ali oni ne obraćaju pažnju previše na to. Problem je što DHL, UPS, FedEX itd. rade stvari po PS-u i one neće da ocarine ako nešto nije po zakonu.
Koliko sam ja naručio kondova, tranzistora u zadnjih 5 godina i ne znam broja. Bilo je sigurno više od tri komada istog tipa
, nekada i po 100-300 puta više
,moglo bi se reći doživotna zaliha. Tako da dobro da mi tu nemamo tu granicu od tri komada,a sve iznad da se tretira kao komercijala jer bi bome bilo veselje...