(08-22-2026, 03:54 PM)gorankg Wrote: Hteo sam to da ti predložim kad me ti preteče. Lepo se zabavljaš!
Ispalo je ozbiljno dobro!
Naterao sam ga da sažvaće kompletnu moju dokumentaciju koju sam imao i skupljao godinama i sve moguće verzije mojih raznih CAN proba oko interfejsa.
Na ovom mučenom Mac sam drzao VirtualBox samo zbog Windows i još mučenijeg ELM327 interfejsa sećate se, i tu je bila kompletna oficialna servisna dokumentacija sa opisima kodova i veza i modula i procedura i najbitnije tu su bile SVE ŠEME I BLOK DIAGRAMI za sve pozicije na automobilu, bukvalno do zadnjeg šrafa!
I pošto je daj VM sam po sebi glomazan, naterao sam Claude da bez pokretanja VM raspakuje fajlove sa njegovih virtualnih diskova i povuče sve što tu ima oko toga i prenese u nov lokalni projekat, i da se poveže i uveže da prikazuje opise i šeme po skeniranim greškama po modulima.
Dodatno sam uveo malu lokalnu DB da sa u njoj čuva sve te stvari i servisnu istoriju po VIN broju.
Dakle automobil je povezan doslovce preko dve žice sa izolovanim USB-CAN sa STM32 i CANable2 firmwerom, odličan brz interface sa koji može da se radi i neki interni Bit-banging, recimo preko CIM modula koji je povezan i na brzi P-BUS i na spori I-BUS a moj interface je samo za P-BUS nema hardware za drugi I-BUS koji postoji na OBD-II konektoru možda doradim to.
Tu je zaludjica sa ovim kvarom jer registre za struju i napon sijalica ne mogu preko P-BUS direktno da pročitam nego pokusavam preko proxy rutina da stignem do njega što nije nemoguće čak je vrlo verovatno i predvidjeno to samo moram da nahvatam i repliciram protokol u sitna crevca i tu dolazi Claude da to reši!
Pisano u GoLang sa WEB interfejsom tako da može da se prevede NAPOKN ZA SVE OS, i Mac i Linux i Windows i RapsberryPI i Android i šta god još bude zanimljivo