Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strujni izvor 50/100/250/500/1000V 1mA
Ako si raspoložen da probaš i LLC varijantu, imam još par transformatora, mogu da pošaljem.

Konceptualno sve isto ostaje, strujni regulator sa LM10 i tim HV SiC.

Stim što ako bi hteo taj SiC da testiraš onda dolazimo u poblem jer ti treba još 1kV preko a da juriš 2-3kV SiC nije zgodno jer je cena vrlo visoka i generalno taj pristup nije održiv za veće napone.

Sa regulacijom po struji koju daje LM10 u primarnoj strani LLC-a je to mnogo mnogo lakše i jednostavnije i nema nikakve veze sa visokim naponom na tom mestu, sekundar posledično mora da se napravi sa 3-4-5 seriski vezane UF4007 i to su jedine kritične stvari koje MOGU da se skaliraju na više, diode i izlazni kondenzatori redno.

Izlazni HV Bulk-cap treba da bude što je moguće manji, kompromis izmedju izlaznog ripla i akumulirane energije i tako uskladjeno da kada se priključi merni Voltmetar istrument koji postane i mali blider sve bude na ivici maksimalne potrošnje reda 2-3mA iz razloga što je tada najmanji strujni Overshot na DUT, od zadatih 1mA povuče vrlo kratko do 1.5mA 1.7mA dok ne stigne informacija i postoji kašnjenje od LM10 da spušta napon kako bi održao tačno zadatu struju.

Tako radi kada je regulacija sa primarne strane i generalno ne pravi nikakve probleme na DUT taj mali overshot, držao sam IGBT 600V na klampovanih 650V sa 1mA pola sata tako, blago mlak i tako može da stoji neograničeno dugo.
LLC se ne greje ništa, u mojoj varijanti jedino se blago greje LM317 i to videli ste sa kolickim hladjakom, simboličan moglo je i bez njega.
Reply

Messages In This Thread
RE: Strujni izvor 50/100/250/500/1000V 1mA - by mikikg - 05-06-2026, 03:28 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)