Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tektronix TM500 serija
Nemam pojma da li sam kreirao istu temu prije par godina kada sam nabavi ovaj mainframe, ali ako nisam evo je.

Znači radi se o ovome strojčeku. 
[Image: attachment.php?aid=48257]

Već nekoliko godina razmišljam o DIY varijanti plugina da mogu raznorazna pomagala samo uštekati u ovaj mainframe. Nakon dosta vremena palo mi je na pamet da se to odradi sa 3d printom. Tako da sam se prihvatio crtanja u CATIAi i došao do ovoga. Dosta se razlikuje od original plugina iz par razloga.Bočne stranice kod originala imaju ispupčenja koje se nabiju u aluminijski profil plugina, u DIY varijanti to ne želim kemijati.Zato sam napravio utore u koje se bočne stranice samo gurnu i sa par šarafa prišarafe sa stražnje strane da nikuda ne mrdaju.
Original PCB je bio takav da zauzima cijeli plugin i imao je četiri nosača/rupe za montažu. Ja sam napravio čak 12 rupa koje služe za montažu. Od tih 12 rupa četiri su obavezne jer one drže edge konektor koji se upikne u mainframe. Ostalih 8 služi da se mogu prišarafiti PCBi raznih dimenzija koje se mogu napraviti i u DIY varijanti. Zašto imati jedan veliki PCB 265x116mm na kojemu će biti neki sklop veličine 50x50mm kada ima drugi ekonomičniji način da se to napravi.
[Image: attachment.php?aid=48258]

Evo na ovoj slici se vidi o čemu pričam. Lijevi dio je fiksan i njega se napravi kod kineza, a kod desnoga se može prilagoditi njegova duljina zavisno o veličini sklopa.  
[Image: attachment.php?aid=48259]

Evo i isprintanih dijelova. Kada stignu do mene onda ću vidjeti jel treba nešto prilagoditi ili ostaju kakvi jesu i sljedeći print će biti u ABSu sa možda malo više ispune.
[Image: attachment.php?aid=48260]

To je sve o ovom projektiću za sada. Kada naručim onaj PCB sa edge konektorom i vidim jel sve paše onda ću napraviti malo detaljniju dokumentaciju da svatko tko hoće može ovo odraditi. Inače TM500 serija i 5000 serija osciloskopova imaju pluginove istih dimenzija, jedina razlika je u pinoutu onog edge konektora tako da sam sa ovim projektom ubio dvije muhe. Osciloskopi 7000 serije imaju drugačiji plugin, ali sa vremenom i taj će doći na red da ga se "iskopira".

Attached Files
.jpg   TM506 (44).JPG (Size: 166,36 KB / Downloads: 21)
.jpg   TM500 plugin catia.jpg (Size: 193,26 KB / Downloads: 19)
.jpg   Plugin PCB.jpg (Size: 91,24 KB / Downloads: 17)
.jpg   TM500 plugin Pamook.jpg (Size: 246,55 KB / Downloads: 16)
Reply

Messages In This Thread
Tektronix TM500 serija - by Khadgar2007 - 3 hours ago

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)