4 hours ago
(Yesterday, 11:57 PM)elektropionir Wrote: Gledam kolege kako uploaduju citav codebase firme u svaki postojeci AI servis.
Doslovno svaki firmware koji imamo, software, testove. Koriste ove AI "agente" ili sta vec na firminim laptopima, i ja se pitam jesam li ja lud ili su oni budale.
Ovaj jedan pitao AI da mu napravi neku skriptu koja komunicira sa STM32 debuggerom da moze da uradi brakepoint i provjeri sta ja znam, valjda validnost firmware-a koji mu AI izbaci ili nesto tako.
OK cool, ljudi koji ne znaju sta je klasa ili heap po citav dan pricaju sa kompjuterom.
Sta se desava?
Ehhh...
Za nas seniore "opasno dobra" alatka i veoma, veoma opasna
A i za juniore opasna alatka ali na drugi način.Kako odoleti, kad zaista mnogo dobro radi? A da će biti posledica, biće. Moj utisak je da svakim našim kodom ili dizajnom učimo još više Ai statistiku i da niko ne može da pretpostavi šta će biti za godinu dana. Ali vidim i kod mene u okruženju da je grudva pošla nizbrdo.
Utisak iz moje firme je da skraćuje više desetina dana za kompleksne taskove i to veoma dobro. Vrlo retko greši na način kako to ljudi rade, ume da zaluta ali uz par smernica nastavlja veoma uspešno. Nadmoć je već vidljiva, a kvalitet isporučenog koda na veoma visokom nivou kako strukturno gledano, tako i sa komentarima. Jedan kolega ga često koristi samo da mu iskomentariše kod
Naredni korak, povezivanje baš tako kako si napisao, direktno debuger na MCU i povratna sprega. Daš mu zadatak, on uradi izmene, uprogramira, debagira i tako dok ne dobijemo funkcionalni kod.
Budućnost, nema šta...