3 hours ago
(This post was last modified: 3 hours ago by elektropionir.)
(03-31-2026, 10:48 AM)Boban Wrote: To je to, sve napisano. Uskoro će i EU da uvede fiksnih 3 EUR za sve paketiće (piše se od 1. jula), tako da ćemo se pridružiti i za UC/UB pošiljke najverovatnije.
Možemo temu za nabavku proverenih stvari sa AE, eBay...
Ovo je vise postalo nepodnosljivo! EU je potpuno poludila. Ne bi me iznenadilo da uvedu 3EUR taksu plus 15 eura DHL troskova za procesiranje. Koji gadovi.
Prije par godina su uveli zakon da svaki proizvod mora imati naljepnicu sa adresom i kontakt telefonom proizvodjaca. Cilj ovog zakona naravno nije zastita musterija nego borba protiv Kineskih proizvoda koji su svaki dan sve bolji i bolji.
U roku od 1-2 mjeseca svaki proizvod iz Kine je imao adresu, telefon, mail negdje u Poljskoj, Spaniji etc.
Narucio sam Kikusui PCR500M i nisu mi dali da ga uvezem u EU, morao sam vratiti u Japan jer nema glupi broj telefona naljepljen na sebi, iako ima svaki moguci certifikat na svijetu, UL, CE, TUV etc...
Svaki dan mi se sve vise cini da je EU proletjela sa litice, izgubila tlo pod nogama, samo jos nije pogledala prema dole...