Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strujni izvor 50/100/250/500/1000V 1mA
BTW:
Ovaj 13kW inverter posle servisa je proradio!

Poskidani su bili svi tranzistori i testirani sa Fluke 1503 do 1000V, lepo je pokazao ispravne i neispravne, zato mi treba tester sličan tom Fluke samo su tu tranzistori od 1200V i trebao bi mi bar 1300V do 1500V napon za testiranje.

Svi IGBT drajveri su pojedinačno provereni dok su bili skinuti svi tranzistori sa primarne strane sa signal generatorom i sa sekundarne strane ono što ide na Gate je provereno sa 100nF + 10Ohm kao opterećenje koje simulira Gate, lepo se vide signali na osciloskopu.

Ima tu konektor gde je povezan PCB sa kontrolerom (heh, TI Piccolo + ST Blue Pill je bukvalno) i preko tih kontakta sam primarno simulirao signale, čak i sve releje sam proverio signalno da škljocnu i da imaju kontakt (dešava se da pregore ili zalepe).

Dodatno sam proverio sve strujne HAL senzore, dok je radio na pomoćnom napajanju sa poskidanm belim debelim žicama od prigušnica (ispod su u kutiji, ne vide se), lepo ima klema gde se poveže i pusti recimo 1A konstatne struje sa pomoćnog napajanja i na izlazu senzora se vidi neki napon, obrne se smer struje tj premeste se kleme mora da pokaže isti nivo samo ispod nule, da pokaže iste nivoe za sve senzore jer su isti na PCB. 

---

Još jedan primerak isti čeka delove, poskidani tranzistori isto testirano ...

[Image: attachment.php?aid=47861]
Reply

Messages In This Thread
RE: Strujni izvor 50/100/250/500/1000V 1mA - by mikikg - 03-31-2026, 08:16 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)