03-22-2026, 02:44 PM
(03-22-2026, 01:10 PM)BeliNinja Wrote: Napajanje mora biti odvojeno predpostavljam, ne sme biti u istoj kutiji? Podrazumeva se da se uradi kvalitetno višestepeno oklapanje unutar kutije i da se koristi čelik pri izradi.Napajanje svakako treba da bude odvojeno, ja sam ga napravio u plastičnoj kutiji sa integrisanim utikačem i 60cm kabla.
Ima li potrebe za preciznim potenciometrom kao što je na ovom linku prikazano https://www.jwtaudio.com/projects/low-di...tch-filter
Precizni potenciometar je stvar komfora, ja nisam menjao potenciometar, jer ako napr. hoćeš da postaviš izlaz na 2V, za merenje THD ne igra veliku ulogu da li je to 2,0 ili 2,05V (razlika je 0,2dB, znatno manja od ostalih nesigurnosti pri merenju).
U ostalom, ako pri merenju koristiš elim. filter i LNA, u REW moraš u svakom slučaju da uneseš referencu, a onda je sve u redu.
Ja imam unutrašnju EMI zaštitu u vidu folije od mu-metala, jer sam imao jake smetnje na radnom stolu. Međutim, izgleda da je aktuelna pločica oscilatora robusnija od stare, jer su merenja koja sam postavio izvedena bez ikakve zaštite oscilatora.
U svakom slučaju, biće još merenja, pa ćemo videti.