Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EasyEDA - Od početka
Napravis prvo nalog na bilo kojem sajtu od ova triL EasyEda, JlcPcb, LCSC, jedan account ti je za sva tri sajta. Ulogujes se pod svojim acountom u JlcPcb, ucitas gerber fajl u JlcPcb i sve ce biti jasno od opcija do cene. Default opcija je "klasika", osnova, jeftino. Ima dosta opcija od finisa do izbora pcb materijala, boja i sta ti ja znam, sve to imas na vidno kad ucitas gerber fajl plus cenu sa strane, pa kako koju opciju menjas tak oti se menja i cena i vidis koja je sa strane. Sve je jako jednostavno. Sto se tice prevoznika, racunaj da sve sto predje 50eur znaci paket+prevoz naplatice ti carinjenje. Sve ispod 50eur zavisi od srece, nekad naplate pdv nekad prodje carinu sa sekund bez ikakve naplate. Pa tako ako neces ovaj sporiji prevoz poput AIR Mail ili Singapre Post, a hoces da ti to brze stigne izaberes koji god hoces drugi tipa DHL, FeDex, tu ako ti roba+prevoz predje 50eur racunaj dodatne usluge, na DHL je to nesto manje, na FeDex racunaj jos par hiljada din za njihovu uslugu sto nose na carinjenje plus placas posebno carinu + pdv. DHL je nesto povoljniji ali i oni naplacuju uslugu sto nose na carinjenje. EasyEda biras koja ti najvise odgovara, imas offline verziju, imas online verziju pro, online verziju std, ja licnu najvise volim online std verziju jer je najcitljivija i jako jednostavna za rad. Pa biraj sam kako volis. : ) Sve kreces od sheme, kad se shema kompletira jedan klik konvert u pcb. Shemu pravis uz pomoc id komponente sa LCSC, desni klik u shemi u easyeda pa na dodaj komponentu, uneses id komponente i ucitas, zavrsio si i sa footprintom i komponentom, nema dodatnih uviza i maltretiranja oko toga. Otvoris uporedu online verziju lcsc i online verziju easyeda std, na lcsc trazis komponente, kad ih nadjes kopiras id komponente, predjes na easyeda prozor i samo kopi paste, jako jednostavno i jako brzo se radi. Trenutno najbolja opcija za prevoz je Airmail jer Srbija i Kina imaju direktnu vezu, mislim da nema sta da trazi na bliskom istoku, za razliku, evo moja posiljka preko DHL kasni 10 dana, 5 dana je zaglavila u Bahrain, pa 2 dana u Abu Dhabi, pa 3 dana u Dubai, danas je krenula dalje, gde ce da zavrsi ko to zna, nije mi jasno ni sta trazi tamo : ) A ne znam ni zasto sam izabrao DHL kad uvek koristim Airmail i nikad nemam problema sa Airmail niti sa Singapure Post na LCSC.
Reply

Messages In This Thread
EasyEDA - Od početka - by mikikg - Yesterday, 07:25 PM
RE: EasyEDA - Od počka - by mikikg - Yesterday, 07:57 PM
RE: EasyEDA - Od počka - by savan - Yesterday, 08:09 PM
RE: EasyEDA - Od počka - by mikikg - Yesterday, 08:18 PM
RE: EasyEDA - Od počka - by savan - Yesterday, 08:30 PM
RE: EasyEDA - Od početka - by mikikg - Yesterday, 08:44 PM
RE: EasyEDA - Od početka - by savan - Yesterday, 09:19 PM
RE: EasyEDA - Od početka - by enaB - Yesterday, 09:30 PM
RE: EasyEDA - Od početka - by nik - Yesterday, 10:09 PM
RE: EasyEDA - Od početka - by Boban - 2 hours ago