Quote:root@tqma64xxl-mbax4xxl:~# stty -F /dev/ttyS4 3000000
root@tqma64xxl-mbax4xxl:~# stty -F /dev/ttyS4 2500000
Eh, ovo je AM64x mašina, imam i AM62x i iste su po ovom gore pitanju, tako da za probe se vrtim na AM64x i ignorišem ostala MCU jezgra i probam samo ove dodatne periferije konkretno TTY serisku vezu.
Taj port je konkretno rutiran na RS-485, manje više nebitno koji je interfejs jer mi je bitno da je fizički dostupan i povezan sa sistemom dok se HW logika za sad prati osciloskopom.
Na target platformi imam slobodne te TTY portove.
Vidi se da je prihvatio 2500000 tj 2.5Mbaud (ostale nije) što je vrlo blizu u okviru tolerancije idealnom slučaju koji treba za WS LED a to je 2.4Mbaud pa se sa tim onda radi Bit-banging tipa 001=0 i 111=1, u buffer se dalje prave strukture i ptretvaraju u stream koji se prosledi na WS LED.
Slično bi bilo i sa SPI portom, on bi mogao 100% da završi posao i to posebno lepo optimizovano specifično za taj jedan bukvalno Chip-select koji prebaci MOSI liniju na LED liniju i to vrlo lepo podržano kroz MULTY-MODE SPI kontroler koji može da ima različite brzine komunikacije po CS/selektovanoj periferiji kao što treba za WS i tu bi se lepo uklopio isto SPI-bit-banging!
Za sad probam sa TTY, velike su šanse da proradi ...