01-30-2026, 04:16 PM
(01-30-2026, 01:29 PM)ronovar Wrote: Mene najvise cudi sto piseda je unutra sony imx678 koji je starvos2 tehnologije gdje bi mu sa malo svjetla trebala slika biti odlicna.
Tvoje slike izgledaju vrlo dobro ali fali ostrina slike i kontrast, ali je slika puuuno bolja nego moja kamera daje.
Cini mi se da je kinez prodao imx334 a u opisu pise imx678.
Slika je stalno tako zatamljena, kad nabavim ring lightbi antiglare light onda cu vidjet kako radi.
Iskreno sa slikama gore koje sam postavio nisam zadovoljan jer po reklami na ae slike su vrhunske no ja to ne dobijam jer nemam ring light.
Koji ring lightbi antiglare light preporucate?
veruj mi da na hdmi slika uopste nije mutna, znatno je ostrija nego na slikama koje sam poslao jer samsung kada upakuje u jpg pocisti i shum i tesko je verno uslikati ono sto se dobija preko hdmi porta. Na hdmi portu postoji i grain koji znacajno igra ulogu u "zivosti" i ostrini slike, plus preko menija moze da dodatno da se digne sharpnes ali meni nije odgovaralo da dizem sharpnes preko ovog nivoa niti kontrast jer zelim sliku vernu onome sto i ja sa lupama vidim dok gledam pcb. Sto se svetla tice mogu da ugasim sva svetla i da samo sa mobilnim telefonom osvetlim pcb i bice i vise nego dovoljno svetla za kameru. Ja dok nesto radim po pcb zbog refleksije od led ringa uvek drzim blago po strani , tek onoliko da refleksija izlazi van vidokruga kamere, a i ujedno dim od kalaja ne volim da mi ide direktno u objektiv. Licno nisam osetio potrebu za filterima antiglare, polarizatorima i ostalim cudima, ne kazem da je to lose imati ali nisam osetio neku vecu potrebu. Kada mi zatreba da procitam naziv neke komponente rucno inkliniram pcb ili bocno osvetlim sa telefonom ili led lampom i izvucem natpise da se vide perfekt, a to je ono sto i Savan predlaze sa bocnim svetlima i realno to vredi imati.
Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside