Yesterday, 01:02 PM
(01-18-2026, 06:43 PM)Boban Wrote: Lepo je to. Igrao sam se sa rPi_4 neko vreme, ali nikako nisam mogao da dobijem barem identičan zvuk kao sa vremešnog MacMini sa orginalnim napajanjem.
Ja sam se dosta "igrao" sa RPY I2S izlazom, davne 2013./2014. Osnovni problem je što nema MCLK-a kod RPY2, RPY3, verovatno i kod novijih verzija. Čak i pokušao da napravim reclock-er sa dsPIC-om, ali nisam uspeo. Neki mesec kasnije sam našao PCM5102, PCM5122 (danas imam više desetina AliExpress pločica sa tim Burr Brown čipovima) koji su radili reclocking interno i od BCLK frekvencije pravili su MCLK. Nije idealno, ali je rešilo taj osnovni problem sa RPY i nedostatkom MCLK-a. Zvučalo je to solidno dobro, ali naravno nije HiFi. Bilo je mogućnosti za poboljšanja, ali usled mnogo obaveza na poslu nikada nisam našao vremena da se poigram dalje od tog osnovnog PCM5xxx koncepta, a moglo je u domenu analognog filtra još toga da se uradi.
Danas ima 1000 drugih rešenja, od FPGA reclockera, do USB odličnih DAC-ova (kod njih je OS bio problem i USB transfer, to je valjda kasnije na RPY4, 5 rešavano) ali meni se uvek sviđala ideja da je sve to što prostije... pasivno hlađenje itd... još uvek mi u radionici svira tako neko staro rešenje, a možda imam negde PCB i PCM5122 ako ti je zamiljivo da se poigraš, mogu ti poslati na poklon.