12-03-2025, 08:38 AM
(11-29-2025, 08:11 PM)Sir Oliver Wrote: FM, DAB+, Internet radio, Spotify, striming sa servera ( neki LAN server s Flaci) pa čak i LINE IN. Pa onda tajmer, wekericu sleep, snooze,...
FM ima i RDS, a DAB+ ( moj prvi susret sDABom) menja prikaz LOGOa stanice sa fotografijom izvođača.
Internet radio ima lep modus biranja. Lokalne stanice, stanice po vrsti muzike ( Gen Re), podcasti, ručno dodate stanice, favorites ....milinka
Da se malo nadovežem sam na sebe. Rekoh da mi je ovo prvi susret sa DAB+ om. Iskeniram šta ima i pojavi se stanica РТС РОКЕНРОЛЕР
Nema je na FM bandu, samo na DABu. Pušća 24 sata samo muziku. Ni govor ni reklame ni ništa.
Samo rokenrol muzika ali ona prava iz 70ih, 80ih. Domaća muzika. Probah da je nadjem kao linak da je ubacim u streamer kao TuneIn, vTuner ili neki drugi radio servis ali nema nigde linak za strimer. Može eventualno na PCu da se sluša preko neke od RTS platformi u brauseru. Mučim se i nikako da uspem da nateram streamer da prihvati link ali neće. ( Svaki gumb sa platforme koji pušta ROKENROLER probam da iskopiram njegov link i ubacim u streamer, ali ne radi). Iziritiran uspem da izguglam da je ROKENROLER samo DAB+ projekat ( i eventualno sa RTS platformi) i da ga nema na FMu i internet radiu. Donira država, verovatno i Evropa, da se izdigitalizuju svi snimci rokenrola u vlasništvu RTSa. Emituje se dok se ne završi digitalizacija. Kako će i da li će posle toga biti emitovan, i da li ovako klot muzika ili iskomercijalizovano vestima i reklamama, ne zna se.
Tako da dok traje projekat, slušajte odličnu muziku bez upadica, prekida ( ni tokom pesme ni izmedju pesama) i nerviranja.
Kome je kasetofon aktivan može da se iznasnima muzike kao nikad.

Ja to napisah ovde mada bi bolje bilo u nekom threadu o internet radio stanicama i predlozima za iste. Imamo li mi takvu temu na vorumu?