07-31-2025, 11:10 PM
Volim ove stare uredjaje, imao sam x takvih slucajeva , samo polako i smirena ruka,
Pripremi čist radni sto da slucajno ne upadne neki metalni deo.
Naoružaj se lupama, sočivima, mikroskopima i polako.
Sve metalno, šrafčiće itd odmah udalji.
Pripremi jedno pero iz jastuka ili očupaj papagaja da tim perom pomeras kazaljku kako bi utvrdio gde koči.
Obicno je nesto na magnetu,pa ako je nemagnetno očistiti tanko isecenim delicem od papirne maramice.
Ako je metalni opiljak onda je najbolje ukloniti ga vrhom igle.
Znaci iglu prevuces preko nekog drugog magneta, onda polomiš vrh pa taj vrh ubaciš u sendvič selotep trake,trebalo bi tako da se izvuce ili barem da dovuce do pozicije gde bi bilo lakse da se ukloni.
I postoji opcija da su lezajevi vremenom pritegli osovinu, u tom slucaju samo treba malo odpustiti šrav .
To je neko moje iskustvo
Javi rezultate.
Pripremi čist radni sto da slucajno ne upadne neki metalni deo.
Naoružaj se lupama, sočivima, mikroskopima i polako.
Sve metalno, šrafčiće itd odmah udalji.
Pripremi jedno pero iz jastuka ili očupaj papagaja da tim perom pomeras kazaljku kako bi utvrdio gde koči.
Obicno je nesto na magnetu,pa ako je nemagnetno očistiti tanko isecenim delicem od papirne maramice.
Ako je metalni opiljak onda je najbolje ukloniti ga vrhom igle.
Znaci iglu prevuces preko nekog drugog magneta, onda polomiš vrh pa taj vrh ubaciš u sendvič selotep trake,trebalo bi tako da se izvuce ili barem da dovuce do pozicije gde bi bilo lakse da se ukloni.
I postoji opcija da su lezajevi vremenom pritegli osovinu, u tom slucaju samo treba malo odpustiti šrav .
To je neko moje iskustvo
Javi rezultate.