Da vam demonstriram koliko je mnogo dobra pi hq kamera, mnogo dobro! Cak i bez svetla tj na dnevnom svetlu to izgleda jako dobro . NIje nesto dobro fokusirano jer nemam kako da to postavim da stoji fiksno bez pomeranja kako treba ali moze da se vidi koliko je kvalitetna kamerica i koliko bi to bilo lakse zalemiti kapijice da je ova kamera u funkciji. Ovo je sad android i android kamera koja nije kompletno portovana za android, sad je na 2.1mpx 16:9! Inace ako se koristi rpi os i libkamera i maksimalna rezolucija, mislim da sam negde vec kacio te slike, to izgleda i jos bolje na ekranu, mada ovako na 2.1mpx je daleko bolje nego sa Mechanic kamerom koju sam kupio na Ali, ovo ona ne moze ovako lepo da prikaze. Ova kapijica za oznakom N4 je velicine 0.8x0.8mm, a udaljenost od pcb-a je nekih 150mm, sa kontinuiranim hw zumom moze da se podesi kako hoces, cak i ovo rastojanje moze da se menja odvrtanjem ili zavrtanjem sociva unutar gonjeg dela mikroskopa, znaci da se odredi neka visina pogodna za rad, i to jednom kad se fiksira potrebno je imati ovakaj jedan stalak 2 posta unazad da moze i da se zarotira u stranu i da ima i podesavanje fokusa kad se promeni visinski polozaj, i to je to! Dva dobra svetla vec imam, imam i one filtere za odbijanje odsjaja samo mi jos fali taj nosac i ja sam za ovakve poslove gde treba dobar zum zavrsio za sva vremena.
Diy duvaljka, jbc lemilica, led svetlo, mikroskop
|
« Next Oldest | Next Newest »
|
Users browsing this thread: 1 Guest(s)