07-02-2025, 07:36 AM

https://youtu.be/d0xMQQs1k14
tako da ni ja više ne znam kad kako i koliko da punim bateriju telefona

baterije mojih telefona se pune od 30-40ak posto pa do 100 posto svake noći. stariji telefon kojeg koristim kada dođem kući u Srbiju sada dogura oko punog dana na način kako ga koristim, a mogao je i skoro dva dana. mlađi koji je sad u upotrebi mogao je i može da gura oko dva dana - ali ga večerima koristim kao ruter pa mora na punjač da bi ujutro bio spreman za rad.
stariji telefon je star 6 godina,mlađi godinu i po,oba su kinezi marke Ulefone,modeli Armor 6 i Armor 17 sa oko 5 Ah baterijama. oba su došla sa brzim punjačima,oba punim najčešče preko njihovih punjača i ne razmišljam mnogo. nakon dve godine korišćenja smatram da je vreme da se postojeći zameni novim - ako pogura duže to je veliki plus.
ovaj Armor 17 je veoma zahvalan po pitanju punjenja,svojim brzim punjačem za veoma kratak vremenski period napuni se preko 70%. verovatno će ga naslediti opet neki ulefone,i verovatno krajem sledeće godine (kad ovaj napuni pune tri).
po pitanju ručnog sata - što "gluplji" sat to duže traje baterija. skupo ne garantuje i dobro,ali garantuje perje.
xiaomi je (po meni IZUZETNO) dobar odnos cena-kvalitet ako ne tražiš perje već aparat koji služi svrsi,kvalitetan je i ne košta bubreg i koštanu srž.
S1 sam nakon više od tri godine zamenio sa S3. morao sam jer sam mu noseći ga na poslu izgrebao ekran do te mere da je počeo sam da otvara menije.
S3 ima (izmenjivi) okvir-metalni prsten oko ekrana i na taj način ga bolje štiti,a sam sat je osetno bolji od prethodnika počev od ekrana,preko menija,do (postojanja) zvučnika i mogućnosti korišćenja za slušanje muzike preko bluetooth slušalica itd itd...
samim tim mu i baterija traje kraće od prethodnika pa je tu pad sa 14-15 na 10-12 dana uz puno praćenje zdravlja i ekranom kojeg uključujem pre korišćenja (nije stalno uključen).
to su moja iskustva zasnovana na mojim potrebama,a nadam se da su ti bila od pomoći.
...reci mi Bože,koje si boje kože...