Na gornjem spisku naleteo sam da spominju BeagleBone Black (BBB) razvojnu pločicu, hmm zanimljivo, imam pločicu hvata prašinu, skinem prašinu : ), pokrenem zadnji njihovim Debian Linux image i pojavila se dva mrežna uredjaja, can0 i can1.
Ehh, pa taj kontroler Sitara AM3358 dakle ima već dva porta CAN-2.0 i uključeni i namešteni u Linuxu!
To je sjajno! Treba samo mali tranciver IC da se doda i BBB je na CAN mreži!

Svi Python alati sa gornjih linkova mogu da rade i SVE kombinacije sa Linuxom preko ETH/LAN mreže i/ili USB-VCP mogu da rade, čak kod ovog modela preko USB može istovremeno i Ethernet i USB preko istog USB kabla/konekcije, WEB baziran GUI JS/HTML i ostale pogodnosti koje postoje oko toga a ima i HDMI+Touch opcija kome i to treba

To je uglavnom pod Linuxom i tu sad tek počinje priča na drugom real-time jezgru, PRU jezgro, tj ima još dva PRU jezgra na 200MHz u sebi za bilo kakve potrebe procesiranja u realnom vremenu, klasičan bare-metal i manipulacija GPIO pinova, 5ns vreme instrukcija i ostale stvari.
Proradio mi je Blink LED sa tog PRU jezgra, odlično, sjajan integrisan HW u odnosu na Rasppbery Pi cele serije koja nema uopšte CAN kontrolere a ni PRU ili dodatna real-time jezgra.
BTW: Zato sam inače napustio Raspberry Pi kao platformu jer za bilo kakvo ozbiljnije procesiranje treba još jedno jezgro, ja sam dodavao STM32 M4F pa sam morao da ih spajam i kontrolišem posebno, isto kao i kod @Savan gde je za druge potrebe ipak trebalo i još jedan STM32 pa onsa RPi pa tu nešto se oni domunjdjavaju.
U celoj TI Sitara seriji su u startu to rešili integrisano u smislu da ima jedno ili više Cortex-A jezgro koje vrti Linux i razne kombinacije dodatnih jezgra, spominjao sam AM64xx gde su nakrcali oko 17 dodatnih jezgra, 5 tipa jegra, gde se biraju kombinacije M4, M4F, R5F, PRU i posebno kome to treba DSP C6xxx jezgra više komada, brutalan integrisan HW!

Njihov primer koristi 4 R5F jezgra, na jednom vrte FFT neku kalkulaciju, na drugom Closed-loop Motor kontrolu sa enkoderom, na trećem nešto .. iz LInuxa sa Node.js dignut WEBserver ... maaaa