(04-08-2025, 01:58 PM)savan Wrote: Evo jos koja slicica, u real tajm na ekranu imam, 295HP merim kada ga okinem do patosa, misfire bukvalno nula : )
.....
Pa onda jedno dugme za menjanje mapa, mapa stock, mapa tune, to bi bilo top : ) Ima on vec fabricke modove voznje, normal, race, individual, samo ne svidja mi se menjac u race modu, nekako su predugacke brzine to bi trebalo da optimizujem da ih skratim malo, inace auto je kao tane u race modu, promeni zvuk totalno, ogibljenje, menjac produzi brzine u vise obrtaja... nemam nesto ni potrebe za vise konja, 300 konja + 1 dovoljno : )
Ajd redom, ne mozes da meris, mozes samo da "meris" 295HP, kada bi moglo da se meri preko dijagnostickog uredjaja ljudi ne bi posedovali valjke za testiranje i optimizaciju ecu. Ta vrednost je samo iskalkulisana na osnovu odredjenih parametara i verovatno kao takva je bila jako blizu dok je auto bio nov.
To dugme za menjanje mapa ne znam kako si zamislio ali sve izmene koje se rade mora da se prekalkulise i cheksum i komplet upise u ecu sa novim cheksumom, ne ide to na dugme bas na nacin kako ti mislis. Najvise sto moze je upravo to sto imas, vise stilova voznje (normal, sport, individual) gde prakticno menja neke od limita i rezima ali nista vise od toga.
Menjac u sport modu radi kako je fabrika predvidela da radi, tj izvlaci max snagu iz agregata, bilo kakvo kracenje brzina i ranije menjanje vise nije sport mode i performanse ne bi bile takve vec losije.
Temperatura rashladne tecnosti koju vidis na dijagnostici je realna sa senzora i trebalo bi da imas mislim 2 senzora za rashladnu tecnost. Ono sto prikazuje na tabli je za korisnika da se ne bi brinuo zasto mu temp ide na 100c i slicno nego stoji zakucano na 90c i drzi krajnjeg korisnika bezbriznim. Konkretno na vag 2.0tdi 190ks sve od 80c do nepunih 100c na tabli stoji zakucano 90c. Jedino je temp ulja prikazana realna na tabli i ono sto se ocitava preko can.
Sve to sto sad imas mozes i sa bilo kojim vcds interfaceom tj . kineskom kopijom mladjom od godista tvog auta, i iskreno ocekujem uskoro novu epizodu u temi pod nazivom "zasto golf ne ispisuje nista na displayu".
edit(dodato) Volim ljude koji misle da su pametniji nego 100 inzinjera neke fabrike koje je radilo na razvoju nekog agregata i misle da oni znaju bolje i da mogu da isteraju iz nekog agregata nesto vise i da sve ostalo ostane u toleranciji i dugotrajnosti. Ne mali broj puta sam se objasnjavao sa ljudima koji posle remapiranja garantuju manju potrosnju i slicne stvari, a niko nije znao da mi objasni kako to utice na dugotrajnost i pored mog objasnjenja njima sta se desava u odredjenim rezimima sa temperaturom sagorevanja (znatno vislja zbog siromasnije smese u odredjenim intervalima). Tema je interesantna ali i siroka i trazila bi mnogo vise nego ovo sto sam napisao.
Pozdrav
Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside