Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Foto-postupak sa "uradi sam" oslojavanjem : Iskustva
<p>Pa to smo savladali u potpunosti. Mislim da sam vec obavestio o tome, a slike mogu da napravim mada mislim da su korisnije slike koje su drugi postavljali jer su mnogi od njih dosta verziraniji u ovom postupku nego ja. Videcu da maznem digit. fotoaparat od cerke pa da uslikam moju skalamociju. Nije bas vizuelno reprezentativna, ali za to zasta mi treba i koliko cesto, vise je nego dobra i jednostavna.</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>Jedina bitnija razlika koju sam primetio je da se kod mene posle osvetljavanja a pre razvijanja UOPSTE NE VIDE nikakvi vodovi ili "sare" na laku, ali cim potopim u razvijac, sve sto je bilo osvetljeno odmah dobije intenzivno ljubicastu boju i za minut-dva nestane taj osvetljeni foto-lak. Kad sam gledao kod drugara koji su mi ranije to izradjivali, uvek se vec po osvetljavanju nekako nazirala sara vodova kad pogledas pod nekim uglom, ali kod mene sada toga nema ni malo?! Istina, oni su koristili zivine lampe 125W sa prigusnicama pa jedino ako je to razlog, jer su plocice i tada i ove sada nabavljane uvek iste kod istog snabdevaca i verovatno sa istim lakom.</p>
Reply

Messages In This Thread
Foto-postupak sa "uradi sam" oslojavanjem : Iskustva - by boraomega - 01-03-2014, 01:02 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 42 Guest(s)